Fietsbeschermhoes

Waarom de fietshoes?

De fietshoes in actie

Wilt u uw fiets meenemen in het vliegtuig? Dan moet de verpakking voldoen aan de eisen van de luchthaven. U kunt bijvoorbeeld een kartonnen doos gebruiken, die op sommige luchthavens te verkrijgen zijn, maar makkelijker is om de Nieuwe Koers fietsbeschermhoes te gebruiken.

Na een keer zelf op Schiphol geworsteld te hebben met mijn toerfiets en een kartonnen doos, dacht ik: dit kan makkelijker. Daarom heb ik een fietsbeschermhoes ontworpen, die ik zelf met veel plezier gebruik.

Hoe gebruikt u de fietshoes?

De Nieuwe Koers fietsbeschermhoes is makkelijk in gebruik, klein te vervoeren en gaat niet snel stuk. U kunt de hoes over de fiets hangen, rollen naar de bagageband, en de hoes op de band dichtritsen. Door de hengsels aan drie zijden van de hoes kunt u deze gemakkelijk met u mee trekken en optillen. Aan de zijkanten zit een doorzichtige insteekhoes van A4 formaat waarop u een pictogram van een fiets, uw vluchtnummer en bestemming kunt vermelden. De hoes is makkelijk te vouwen, en kan dus mee op uw reis, in een kluisje in de luchthaven bewaard worden, of u kunt de hoes met de post naar uw laatste logeeradres versturen – dit alles in tegenstelling tot een grote kartonnen doos.

De fietshoes in tegenstelling tot kartonnen doos